Sommartider och psykbryt.

03:04, alltså FYRA timmar kvar. Sen ska jag hem och tangera kudden någon timme för att sedan sätta mig i bistron och dricka morgonvin påväg ner till Stockholm för middag med min bästis plus lite välbehövlig lägenhetsvård. (Undrar om någon blommis lever?)
 
Nätterna här i Sundsvall är tröttsammare än vad jag hade hoppats på. Det kan ha att göra med att det i vanlig ordning finns något ljushuvud med helt freebasead verklighetsuppfattning som står för besluten. Det är inte helt ovanligt att det görs en del reformer sommarmånaderna då folk ska ha semester osv. Men det finns dom som inte tar hänsyn till att det är Juli, nämligen patienterna. Att då tänka att det blir fint att halvera personalen och stänga 10 salar för att få ihop folks semesterönskemål känns lite, ja vad ska man säga, optimistiskt?
 
Resultatet än så länge är en överbelagd avdelning med flera patienter som får njuta av ljusrörsbelysningen i korriden istället för patientrum. I korridoren finns inga larmknappar och ingen integritet. Där springer vi fram och tillbaka hela nätterna, det är omöjligt att sova. Sömnlösa dygn i kombination med nyinsatt morfin är en ganska så vattentät förvirringscoctail. Folk kommer in och är helt adekvata men inom ett par dygn har dom tappat allt förnuft och ligger och gapar och skriker om flygande katter och mordiska spioner. Det är så sorgligt att se men vad hade man väntat sig?
Att alla lårbensfrakturer skulle visa lite hyfs och vänta till September? Gamla balansbefriade damer skulle hålla sig på mattan tills i höst? Dom kanske borde ta hänsyn till det på boenden runt om i norrland, att personalen på sjukhuset har semester så det är kanske bäst om alla riskpatienter förblir sängliggandes under högsommaren?
 
Resultatet är hittills under all kritik så mitt råd till dig om du bor i mittsverige och inte tycker det känns kittlande med tanken att ligga obevakad i en korridor med oklara framtidsutsikter och relativt stor chans att bli mentalt sjuk, då bör du se till att inte bryta några ben helt enkelt.
 
Dagens tips i natten.
xx

Kommentera inlägget här :