Oturliga gissningar.

Känner DU dej lite krasslig och flunsig  TROTS att du vaccinerade dig i år? Tråkigt ju.
Men kanske inte så konstigt. Har fått lära mig idag att vilket vaccin som miljarderna ska läggas på bestäms av en samling utvalda virusproffs (Jag föreställer mig dom lite som Sagan om ringet gänget --> En oempatisk professor med ovårdat skägg, nån tillbakadragen yngling med tydligt kall i karriären, en och annan kortväxt typ med dålig humor som övervintrat från studentspex-tiden samt nån enstaka malplacerad pudding med pilbåge (?)).
 
Hursom helst så råkade det tyvärr vara så att årets gissning vilken stam av Influensa B som skulle härja i år var lite fel. Men men, så kan det gå och det är säkert inte lätt att gissa rätt när man måste slåss mot orcher hela dagarna. Bättre lycka nästa år!
 
 
10 fullvärdiga vaccindoser av 10 möjliga får iaf Terminens bästa föreläsare---> Jan Albert. Pedagogisk, kunnig och ovetande festlig på ett uppmuntrande sätt. Förtjänar en eloge då han verkligen gjort det roligt och möjligt att få en insikt i virologin på kortid. Relativt inspirerande och ämnet har klättrat lite på min inre lista av intressanta ämnen. Tack tack Janne A!
 
Sista föreläsningen med Albert och ett sista take home message. Undrar om det räcker för att klara tentis? :S
 

Kommentera inlägget här :