Etiken och hajen

Hej.. Jag heter Sanna och jag har precis simmat i exakt 45 minuter. Nu ska jag gå på mentorsträff och jobba på min etiska och professionella utveckling med min privata mentor. Han ska följa mig hela utbildningen och se till att jag inte blir ett as samt se till att jag har alla verktyg jag behöver för att inte gå in i den berömda väggen det första jag gör som nyexad läkare.  Och dagens outfit? Det blev tydligen min mest misantropiska tisha. Stilikon som man är..
 
 

Kommentarer :

#1: Ava

Hej!
Jag måste bara titta in och säga att jag har lyckats läsa igenom ALLA dina blogginlägg idag och tycker att dina inlägg är så intressanta. Du har verkligen skriftens gåva och för mig är du en inspiration. Hade du inte kunnat skriva ett blogginlägg om din resa till att vilja bli sjuksköterska och utbilda dig till det och därefter vilja bli läkare? Det hade varit så spännande att få läsa, då jag själv försöker bli antagen till läkarutbildningen och har smärre åldersnoja/livsnoja. Tack för en underbar blogg! :)

Svar: Heej! Vad glad jag blir! Tack snälla : )Jamen absolut! Det ska jag verkligen göra, jag ska börja köra throwback thursdays tänkte jag så det passar perfekt som första TBT inlägget kanske : )
Kämpa på säger jag bara!! Livet är långt och man ska jobba i en jäkla massa år så det är värt att lägga KRUT på att nå fram till ett jobb man tror man kommer tycka är kul hela livet! : ) Säg till om du vill ha några mer konkreta tips/råd på din väg till läkarprogrammet! :)
LYCKA TILL!
Sasy

skriven
#2: Ava

Åh, dina throwback thursdays ser jag verkligen framemot! :)
Tack för ditt svar, och tack för din pepp. Det ger mig väldigt mycket, bland all kritik och ifrågasättande som jag har fått höra när jag berättar om mitt mål. Hur gör du för att gå efter mantrat "water of a ducks back"? Det vill säga, tar du åt dig av vad andra tycker och tänker, eller har du kanske några mentala tips på hur man ska låta kritiken rinna av sig? :)

Ha en bra dag!

Svar: Härligt : )Ja, jag tror att det gällar att inse att människor ju är väldigt olika så om jag får kritik från någon så tar jag ofta en snabb titt på dennes liv och konstaterar nästan alltid att vi tycks vara väldigt olika så då är det irrelevant vad hen nu har för kritik att komma med då hen inte fungerar som jag gör. Typ som när jag var yngre och ville resa runt jorden och mitt ex. tyckte det var en dålig ide. Jaha men har han någonsin rest? Nej, Är han intresserad av världen och kultur? Nej. Varför skulle jag då lyssna på hans råd om huruvida jag ska resa eller inte? Jag har svårt att tro att det är personer som är läkare eller pluggar till läkare som kritiserar dig för ditt val att kämpa dig in på läkarprogrammet?
Helt enkelt: Titta på personen du har framför dig. Konstatera om du respekterar dennes expertis i frågan som kritiseras. Om inte kan du bara kassera åsikterna på en gång och gå istället och prata med någon som faktiskt lever som du vill leva för där kan du ju vara säker på att människan vet vad den pratar om iaf : )
Det kommer alltid finnas nedtryckande krafter i denna värld men låt inte den skiten nå dig!

Fight the power och glad lill-lördag på dig! : )
Sasy

skriven
#3: Ava

Du tar verkligen fram en bra infallsvinkel i ämnet i fråga! Jag har tänkt i liknande banor, exempelvis att: "Personen i fråga som kritiserar mina val och drömmar, har knappast liknande val och drömmar och är därav inte insatt." Jag försöker mig på det mantrat, men din kommentar anser jag är lättare att greppa tag om, om du förstår vad jag menar. Tusen tack för att du tagit dig tid att svara på mina frågor och kommentarer! I ett annat inlägg har du ju skrivit om din mentor och då skulle jag vilja referera dig som en mentor också, eftersom du tar emot mig och oss som går på liknande stig som dig och delar med dig av dina tankar, känslor och erfarenheter. Det är guldvärt!

Ha en fin dag! :)

Svar: Va fint Ava! Jag känner mig så ärad för det! : )Det är viktigt att man håller ihop då det finns mycket i världen, speciellt i Jante-Sverige, som vill trycka ner en när man sticker ut för mycket. Men det är ju blommorna som sticker ut ur buketten man minns : ) Fortsätt med det!
Kram!
Sasy

skriven

Kommentera inlägget här :